šeštadienis, vasario 06, 2010

Liepžiedžių arbata šaltą žiemos vakarą

Na ir šalčiai užpuolė mus šiemet, seniai tokios šaltos žiemos nebuvo Lietuvos žemelėj. Bet aš nesiskundžiu. Ne ne, man labai patinka tokia žiema - kuo šalčiau, kuo daugiau sniego, tuo geriau :) Gal todel, kad mano gimtadienis beveik per patį viduržemį. Koks malonumas vakare, nudirbus buities darbus, susisukti i šiltą močiutės vilnonę skarą ir atsigerti skanios vaistažolių arbatos.

Ypač man patinka čiobreliai, liepžiedžių arbata. Bet visas vaistažoles renku pati, arba perku turguje pas kokią tvarkingą močiutę, kuri vaistaželes pardavinėja pačios pagamintuose popieriniuose maišeliuose arba tiesiog suvyniotas į popierinį ritinėlį. Ir kur tokias vaistažoles laikyt?

Lininiai maišeliai vaistžolėms laikyti pati geriausia vieta. Tik va, svarbus akcentas, kad ant maišelio būtų etiketė, kad nereiktų kiekvieno maišelio atrišinet ir žiūrėt, kas ten viduje "gyvena".

Nėra čia kažkokia nematyta negirdėta idėja. Kažkur pamačiau, pakoregavau pagal savo skonį ir va, kokius "namučius" sukurpiau vaistažolėms.






3 komentarai: