penktadienis, rugpjūčio 14, 2009

Tai, kas vyko toliau

Tęsiu kelionę po savo kraičio skrynią...

A Midsummer Night's Fairy (Mirabilia, by Nora Corbett), 2007 liepa - spalis
Audinys - 32 Lugana; siūlai - DMC, Kreinik; karoliukai - Mill Hill; 36 spalvos

Kas gi nemėgsta pasakų, kuriose žmogaus balsu prabyla medžiai, siautėja drakonai ir ant šluotos skraido raganos. Šie fantastiniai kūrinėliai primena mums nerūpestingą vaikystę. Vienos gražiausių pasakų personažų - fėjos – grakščios, mažutės, nulemiančios žmogaus likimą, padedančios gerais darbais, apdovanojančios geraširdžius žmones.

Vaikystėje svajojau surasti trapią, nuostabaus grožio fėją, plazdenančią lengvučiais sparneliais. Ir štai - ji aplankė mane! Tikiu, kad ji mūsų namuose skleis pasakų grožį ir gerumą. Tegul pasakos pildosi...


Young Matriarch (Mystic Stitch), 2007 kovas - 2008 sausis

Audinys - 18 Aida; siūlai - DMC; 79 spalvos

Šis dramblys mane sužavėjo pirmąkart žvilgtelėjus į jį. Galbūt todėl, jog drambliai didžiausi sausumos žinduoliai, kartu labai protingi, ir, atrodo, labai mieli.

Gamtoje bandos vedlės yra patelės t.y. įsivyravęs matriarchatas. Visa patirtis ir auklėjimas perduodamas jaunesnėms dramblėms. Tai turėtų paaiškinti šio paveikslo pavadinimą.

Paveiksle “Young Matriarch” pavaizduota scena iš laisvėje gyvenančių dramblių gyvenimo. Gamtoje juos dažnai lydi paukščiai, nes šie, eidami per žoles, pabaido daug įvairiausių vabzdžių ir vabalų, kuriais minta paukščiai. Koks tiksliai čai paukštis pavaizduotas, men nepavyko išsiaiškinti. Gal kas žinot? :)


Kvepiančios pagalvėlės (Ink Circles samplerio fragmentai), 2008 gruodis
Audinys - Aida 14, siūlai - rusiški, Mill Hill karoliukai

Dovana tėvams nuo Kalėdų senelio. Į vidų pripyliau levandomis kvepiančio augalų mišinio. Deja, kvepėjo neilgai. Ir šiuo metu jos liko tik dekoracija, bet graži dekoracija :)


A New Baby (Tatty Teddy), 2008 gruodis
Audinys - 14 Aida, siūlai - DMC, 13 spalvų

Dar viena dovanėlė - gimusiam draugės sūneliui, bet taip ir liko nepadovanotas. Gal jis skirtas mano pačios vaikeliui (kadanors...) :)

Šv. Petro bazilika Romoje / St. Peter's, Rome (Cross Stitch Collectibles)
Audinys - Aida 14, siūlai - DMC, 8 spalvos

O čia - mano siuvinėjamų darbų kuliminacija, kantrybės ir užsispyrimo išbandymas. Bet aš ją įveikiau! Ir dabar didžiuojuosi savimi :) Siuvinėjau net 3 metus ir 2 savaites. Sunaudojau net 1 km 24 m siūlų! Ir rezultatu esu ne tik, kad patenkinta, bet paveikslas viršijo mano lūkesčius.

Siuvinėto fragmento viršuje yra užrašas “Duosiu dangaus karalystės raktus…”. Visas kontekstas skambėtų taip: „Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką atriši žemėje, bus atrišta ir danguje” (Mt 16, 19). /Už šių žodžių paaiškinimą dėkoju Agni/.

Saulėgrąžos (Anchor) 2009 žiema.
Audinys - vinilinė kanva (stambumas atitinkantis Aida Nr. 14), siūlai - DMC, 13 spalvų.

Dovana brangiausiam žmogui, mamai, - akinių dėklas. Siuvinėtas ant vinilinės kanvos. Tai tarpinė medžiagėlė tarp plastikinės ir paprastos Aidos - kietesnė už įprastąją, bet daug lankstesnė ir minkštenė nei plastikinė. Šis audinys (jei taip galima jį pavadinti) idealiai tinka akinių dėklams :)

Į vidų įsiuvau geltonos medžiagėlės pamušaliuką, o patį dėklą apnėriau kabliuku.

Mama taip džiaugėsi taip džiaugėsi, kad pradžioje dėklą su akiniais įsidėdavo į maišelį, kad nesusiteptų. O aš, žinoma, esu laiminga, kad galiu pradžiuginti savo mamą.


Štai ir visas mano kraitis šiuo metu. Nors labai tikiuosi, kad jis vis didės ir didės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą